Selecteer een pagina

Nieuwsgierig aapje?

 

Dat snappen we! Daarom hebben we hier alvast de antwoorden verzameld op onze meest gestelde vragen.

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons dan even een berichtje, vinden we leuk.

Veelgestelde vragen

Zitten er kleurstoffen en conserveringsmiddelen in Katja producten?

Nee, Katja snoepjes en dropjes bevatten geen kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Ook de fruitgums worden zonder kleurstoffen bereid en krijgen hun kleur door natuurlijke fruit- en plantenconcentraten.

Zijn Katja snoepjes Glutenvrij?

De meeste Katja snoepjes en dropjes zijn glutenvrij, met uitzondering van de Zure Matjes, Zure Sticks en Oeries Aardbei. De VolFruit snoepjes kunnen sporen van gluten bevatten. Snoep zonder gluten zijn bijvoorbeeld de Apekoppen, Biggetjes, Yoghurtgums, Kokindjes, Zoo Mix en Farm Mix.

 Let op: Ondanks dat deze producten glutenvrij zijn, kunnen er mogelijk sporen van tarwe in de Katja producten voorkomen. De reden hiervoor is dat het ingrediënt glucosestroop onder andere uit tarwe wordt bereid. Ze kunnen echter wel als glutenvrij worden beschouwd, omdat áls er al resten van gluten in de producten zouden voorkomen, deze zeer gering zijn en altijd binnen de Europese norm “Codex Alimentarius” vallen, dwz max. 20 mg gluten/kg product.

Kan ik Katja snoep of drop ook direct bij Katja bestellen?

Nee het is helaas niet mogelijk om snoep rechtstreeks bij ons te bestellen. Consumenten verwijzen wij graag door naar de supermarkten. Kleine ondernemers kunnen het beste contact opnemen met groothandels.

Wil Katja mij sponsoren of gratis snoep beschikbaar stellen?

Omdat wij regelmatig grote partijen snoep aan gerenommeerde instanties schenken en we andere goede doelen financieel steunen, ondersteunen wij helaas geen andere initiatieven (voor het goede doel) van particulieren of stichtingen. Er is voor ons anders geen beginnen meer aan.

Kan ik een rondleiding krijgen door de Katja fabriek?

Helaas is dat niet mogelijk. Uit voedselveiligheidsoverwegingen worden er geen rondleidingen georganiseerd in de Katja fabriek. Zo kunnen we blijven werken aan de lekkerste snoepjes en dropjes van de beste kwaliteit.

 

Ik ben niet tevreden over de kwaliteit van Katja. Wat kan ik het beste doen?

Bij Katja besteden we veel aandacht aan de kwaliteit van al onze drop- en snoepproducten. Is er toch iets mis met het product of de verpakking? Vul dan het contact formulier in. Het is belangrijk dat je een productiecode en/of foto van het artikel kunt mee sturen met de klacht. Zonder productiecode of foto kunnen wij de klacht niet in behandeling nemen.

 

Ik heb een gele Apekop in mijn verpakking, heb ik een prijs gewonnen?

Helaas heb je geen prijs gewonnen bij het vinden van een gele Apekop of een roze Biggetje. Tijdens de productie worden de snoepjes in vormpjes gespoten. Het kan helaas wel eens gebeuren dat er een stout aapje of biggetje tussen de laatste controles heen glipt, zonder dat deze helemaal af zijn. We doen er momenteel alles aan om dit te voorkomen. 

 

De spuitkop van het dropgedeelte is zeer waarschijnlijk tijdelijk verstopt geweest, waardoor niet zuiver is gegoten. Aangezien onze snoepjes zo op detail geproduceerd moeten worden, wil het wel eens gebeuren dat er inderdaad een gele Apekop in een verpakking zit. We zijn hier van op de hoogte en doen er momenteel alles aan op dit zoveel mogelijk te beperken.