Selecteer een pagina
vegan snoep van Katja

Katja goes vegan

We hebben onze volgende groene mijlpaal bereikt! Katja gaat dit jaar een groot deel van haar fruitgums vegan maken. Goed nieuws voor de industrie en de consument.

Vegan snoep van Katja beschikbaar vanaf januari 2022
De eerste vegan snoep van Katja ligt al in de winkel, dit zijn de Biggetjes en de Apekoppen. Andere snoep en drop van Katja zullen de komende maanden de winkels in gaan stromen. Alle volgende producties worden in onze fabriek gemaakt volgens de nieuwe vegan receptuur. Afhankelijk van de voorraden bij ons en in de winkel, zul je de komende tijd steeds meer vegan producten gaan tegenkomen op het schap! We verwachten dat we eind mei 2022 volledig over zijn op de vegan recepturen. Je herkent ze gemakkelijk aan het officiële gele V-label op de achterkant van de zakken.

De Yoghurtgums blijven voorlopig als enige variant vegetarisch in plaats van veganistisch. We hebben namelijk helaas nog geen geschikt (en lekker!) alternatief gevonden voor de melk die die kenmerkende heerlijke yoghurtsmaak geeft aan de gums. Uiteraard blijven we hiernaar zoeken!

Carnaubawas als plantaardig alternatief voor bijenwas
We hebben nu de mogelijkheid om een plantaardige wax te gebruiken waar we transparantie hebben over de oorsprong en kunnen zo de transparantie van onze toeleveringsketen vergroten. Belangrijke principes die betrekking hebben op mensenrechten worden tijdens het proces aangepakt en geverifieerd. Daarnaast nam de vraag naar veganistische producten toe en vroegen onze consumenten erom. Daarom hebben we besloten om na de succesvolle overstap naar veggie enkele jaren geleden, de volgende stap te zetten door onze producten over te schakelen naar veganistisch.

Katja goes vegan en iedereen mag het weten!
Ik ben een planteneter, jij ook?” Zo begint de nieuwe tv-spot van Katja, te zien vanaf april. Waar de vorige commercial inzoomde op het veggie karakter van de snoepjes, zal nu de vegan receptuur benadrukt worden. Groot nieuws van Katja! Naast de tv-spot, zullen we ons ‘Katja goes vegan’-nieuws ook verspreiden op social media, in print en in store.

Beter voor het klimaat
Het puur vegetarisch, en straks zelfs veganistisch, produceren van onze producten betekent niet alleen een grote stap voor het welzijn van de dieren. Het vermindert ook de uitstoot van schadelijke CO2-uitstoot met bijna 20%.

Natuurlijk snoep je Katja, sinds 1910
Alles van Katja moet zo intens en natuurlijk mogelijk smaken. We hebben sinds 1988 geen kunstmatige kleurstoffen meer gehad! Alleen vruchtensappen, vruchtvlees en kleurextracten van fruit en planten worden gebruikt. Sinds 2007 hebben we ook volledig afgezien van het gebruik van kunstmatige smaakstoffen in onze ingrediënten – volledig natuurlijk voor Katja. Een echte mijlpaal beleefden we in 2016, toen het hele assortiment 100% vegetarisch werd. De gelatine werd toen vervangen door plantaardige pectine. Niet alleen waren we de eerste in de markt, ook durfden we het aan om het hele bestaande assortiment aan te passen.

Nu we onze snoepjes ook nog vegan maken, kunnen we met trots zeggen: The future is plant-based!

Hoe zijn Zure Matten ontstaan?
Hoe zijn Zure Matten ontstaan?

Hoe zijn Zure Matten ontstaan? De Zure Matten zijn inmiddels al jaren een begrip in de snoepwereld. Grote groepen zijn hier mee opgegroeid. Verkrijgbaar in de diverse kleuren en de gekste smaken. Maar hé, wist jij dat Katja de originele bedenker is van de Zure Mat? In 1985 rolde de eerste Zure Mat...

Lees meer
Katja veggie campagne
Katja veggie campagne

Ieder leven is waardevol "Daarom snoep ik ook veggie!" Zo begint de nieuwe tv-commercial van Katja. En dat is ook precies waarom we het zo belangrijk vinden om al onze snoepjes te maken zonder dierlijke gelatine. Want zo kan iedereen er van genieten!In februari 2020 start Katja met een nieuwe...

Lees meer
Hoe wordt drop gemaakt?
Hoe wordt drop gemaakt?

Hoe maakt Katja drop? Nergens ter wereld wordt zoveel drop gegeten als in Nederland maar wat is het nou precies? Drop is een populair snoepgoed dat wordt gemaakt van de wortel van de zoethoutstruik. Wij Nederlanders zijn er gek op, terwijl ze dit in het buitenland maar moeilijk kunnen...

Lees meer