Selecteer een pagina

Ieder leven is waardevol

“Daarom snoep ik ook veggie!” Zo begint de nieuwe tv-commercial van Katja. En dat is ook precies waarom we het zo belangrijk vinden om al onze snoepjes te maken zonder dierlijke gelatine. Want zo kan iedereen er van genieten!

In februari 2020 start Katja met een nieuwe campagne om iedereen te vertellen dat het hele assortiment gelatinevrij is. Met onze veggie-boodschap spreken we, naast iedereen die van snoepen houdt, ook mensen aan die bewust wat minder vaak voor vlees kiezen. Dit kan vanuit diverse redenen zijn, zoals duurzaamheid of gezondheid. Voor onze campagne lichten we twee bijzondere doelgroepen uit. Dit zijn mensen die uit dierenliefde geen (of minder) vlees eten en mensen die uit geloofsovertuiging geen varkensvlees eten. 

Tv-commercial met hondje
Op televisie is een commercial te zien van een meisje met een hond. Het meisje vertelt ons dat ieder leven waardevol is en dat ze daarom ook veggie snoept.  Voor ons staat dit meisje symbool voor iedereen die soms of altijd bewust geen vlees eet uit liefde voor dieren. Hier linken we ‘veggie’ direct aan de liefde voor dieren.

De dubbele betekenis wordt duidelijk, zodra je ziet dat het hondje slechts drie pootjes heeft. En natuurlijk mag dat hondje er ook zijn, want ieder leven telt! 

Af en toe lekker snoepen? Tuurlijk! Maar let er eens op wat je snoept. Het kan namelijk net zo lekker veggie!

Print en buitenreclame
Naast televisiereclame, adverteren we ook in magazines en buiten op grote steigerdoeken. Dit doen we met hetzelfde meisje met de hond, maar ook met een dame met een hoofddoek. Zij staat symbool voor iedereen die geen varkensgelatine eet vanuit religie.

Omdat wij snoepjes maken zonder dierlijke gelatine, kan ook zij genieten van een snoepje. 

Bekijk hieronder de tv-commercial!

Hoe zijn Zure Matten ontstaan?
Hoe zijn Zure Matten ontstaan?

Hoe zijn Zure Matten ontstaan? De Zure Matten zijn inmiddels al jaren een begrip in de snoepwereld. Grote groepen zijn hier mee opgegroeid. Verkrijgbaar in de diverse kleuren en de gekste smaken. Maar hé, wist jij dat Katja de originele bedenker is van de Zure Mat? In 1985 rolde de eerste Zure Mat...

Lees meer
veggie campagne borstvoeding
veggie campagne borstvoeding

Jij kiest! Borstvoeding geven in het openbaar? Of toch liever de fles? Gelovig zijn of niet, leven zoals jij wilt en natuurlijk snoepen zoals jij wilt. Wij vinden dat iedereen die keuzes zelf mag maken! En dat is ook precies waarom we het zo belangrijk vinden om al onze snoepjes te maken zonder...

Lees meer
Waarom Katja geen carnaubawas gebruikt
Waarom Katja geen carnaubawas gebruikt

Carnaubawas in plaats van bijenwas? "Kunnen jullie de bijenwas niet vervangen door het plantaardige carnaubaswas?" Deze vraag krijgen we heel vaak van jullie. Begrijpelijk, want als je toch al veggie snoepjes maakt, lijkt de stap naar vegan snoep niet zo groot. Toch is dit ingewikkelder dan het...

Lees meer