Selecteer een pagina
Katja veggie campagne

Ieder leven is waardevol

“Daarom snoep ik ook veggie!” Zo begint de nieuwe tv-commercial van Katja. En dat is ook precies waarom we het zo belangrijk vinden om al onze snoepjes te maken zonder dierlijke gelatine. Want zo kan iedereen er van genieten!

In februari 2020 start Katja met een nieuwe campagne om iedereen te vertellen dat het hele assortiment gelatinevrij is. Met onze veggie-boodschap spreken we, naast iedereen die van snoepen houdt, ook mensen aan die bewust wat minder vaak voor vlees kiezen. Dit kan vanuit diverse redenen zijn, zoals duurzaamheid of gezondheid. Voor onze campagne lichten we twee bijzondere doelgroepen uit. Dit zijn mensen die uit dierenliefde geen (of minder) vlees eten en mensen die uit geloofsovertuiging geen varkensvlees eten. 

Tv-commercial met hondje
Op televisie is een commercial te zien van een meisje met een hond. Het meisje vertelt ons dat ieder leven waardevol is en dat ze daarom ook veggie snoept.  Voor ons staat dit meisje symbool voor iedereen die soms of altijd bewust geen vlees eet uit liefde voor dieren. Hier linken we ‘veggie’ direct aan de liefde voor dieren.

De dubbele betekenis wordt duidelijk, zodra je ziet dat het hondje slechts drie pootjes heeft. En natuurlijk mag dat hondje er ook zijn, want ieder leven telt! 

Af en toe lekker snoepen? Tuurlijk! Maar let er eens op wat je snoept. Het kan namelijk net zo lekker veggie!

Print en buitenreclame
Naast televisiereclame, adverteren we ook in magazines en buiten op grote steigerdoeken. Dit doen we met diverse modellen, zoals een dame met een hoofddoek. Zij staat symbool voor iedereen die geen varkensgelatine eet vanuit religie. Daarnaast hebben we een moeder die haar kindje borstvoeding geeft, als symbool voor keuzevrijheid in het leven van de vrouw!

Vegan
Vegan

Katja goes vegan We hebben onze volgende groene mijlpaal bereikt! Katja gaat dit jaar een groot deel van haar fruitgums vegan maken. Goed nieuws voor de industrie en de consument.Vegan snoep van Katja beschikbaar vanaf januari 2022 De eerste vegan snoep van Katja ligt al in de winkel, dit zijn de...

Lees meer
Hoe zijn Zure Matten ontstaan?
Hoe zijn Zure Matten ontstaan?

Hoe zijn Zure Matten ontstaan? De Zure Matten zijn inmiddels al jaren een begrip in de snoepwereld. Grote groepen zijn hier mee opgegroeid. Verkrijgbaar in de diverse kleuren en de gekste smaken. Maar hé, wist jij dat Katja de originele bedenker is van de Zure Mat? In 1985 rolde de eerste Zure Mat...

Lees meer
Hoe wordt drop gemaakt?
Hoe wordt drop gemaakt?

Hoe maakt Katja drop? Nergens ter wereld wordt zoveel drop gegeten als in Nederland maar wat is het nou precies? Drop is een populair snoepgoed dat wordt gemaakt van de wortel van de zoethoutstruik. Wij Nederlanders zijn er gek op, terwijl ze dit in het buitenland maar moeilijk kunnen...

Lees meer