Selecteer een pagina
Katja dierencampagne hooglander

katja zegt ja

 tegen dieren opvangboerderijen

 

Omdat elk leven waardevol is, is Katja’s nieuwe campagne de eerste die zich afspeelt op een dierenopvangboerderij. Hier worden dieren opgevangen die geen recht hebben om elders te leven. Zo worden er onder andere dieren opgevangen uit de bio-industrie en gered van het slachthuis.

De dierenacteurs uit onze campagne bestaan uitsluitend uit dieren die op een opvangboerderij bescherming en liefde hebben gevonden. En dat is wat deze opvangboerderijen en Katja verbindt: de liefde voor ieder leven.

Daarom vermijdt Katja sinds 2016 dierlijke gelatine en zeggen wij JA tegen ieder leven. Gek op dieren en toch genieten van een lekker snoepje? Dat is met Katja heel gemakkelijk!

Doneer en doe goed

Om ook daadwerkelijk iets te kunnen doen voor dieren, zijn wij partner van twee prachtige dierenopvangboerderijen: sanctuary het Wijland en Landgoed de Peerdegaerdt.

Op deze pagina lees je meer over hen én over de lieve dierenbewoners. Hebben zij je hart gestolen? Help dan mee en doe een donatie. Zo help jij deze en toekomstige geredde dieren een beter leven te geven.

Dit is Juultje

Mijn naam is: Juultje

Ik hoor bij het type dier: Geit

Ik woon op het Wijland sinds: 1 september 2023

Mijn beste vriendin is: Saartje

Mijn ‘handelsmerk’ is: Mijn zachte vacht

Ik ben dol op: Klimmen en klauteren

Mijn achtergrondverhaal:

Ik ben geboren op een boerderij waar mensen geiten voor hun melk houden. Mijn moeder heb ik daarom maar heel even gezien en omdat ik heel klein was, zou ik ook vast geen goede geit worden voor de melk. Ze wilden mij daarom wegdoen, maar de boerin dacht daar anders over. Ze heeft mij met de fles grootgebracht. Zo hoopte ze dat ik alsnog groot genoeg zou worden en kon blijven, maar ik bleef een beetje klein. Net als mijn vriendin Saartje. Het zag er daarom niet best voor ons uit totdat iemand met een plan kwam en contact zocht met het Wijland. Een plek waar we samen oud kunnen worden en waar het niet uitmaakt of je een grote of kleine geit bent. Daar wonen we nu samen met Karel de geitenbok.

Sanctuary het Wijland

sanctuary het wijland

Sanctuary het Wijland is een veilige haven voor dieren, een bewustwordingsoord voor mensen en een ontmoetingsplek voor dierenvrienden.

Op het Wijland leven geiten, ganzen, paarden, kippen, hanen, varkens, een poes en een muildier die dagelijks verzorgd worden. Deze voormalig ‘boerderij- of veehoudersdieren’ zijn bijvoorbeeld gered van het slachthuis en mogen hier rustig en in alle liefde wonen.

Vanuit de liefde voor ieder leven, steunt Katja het Wijland en haar lieve bewoners. Help jij ook mee?

De Peerdegaerdt

landgoed de peerdegaerdt

Landgoed, dierenopvang & zorgboerderij de Peerdegaerdt zet zich in voor een wereld waarin ieder wezen gekoesterd is. Op dit mooie Landgoed worden dieren opgevangen die nergens anders meer welkom zijn. Zij geven ze een liefdevol thuis en dragen zorg voor hun welzijn, dierzijn en voorspoed. Zo vind je hier Friese paarden, varkens, eenden, ganzen, kippen, hanen en schapen. 

Net als het team van De Peerdegaerdt houdt Katja van alle dieren. Daarom steunen wij deze magische plek met haar lieve bewoners. Help jij ook mee?

Zó smaakt vegan

 

Katja gunt iedereen af en toe een bewust verwenmomentje. Daarom maken we echt lekkere snoepjes, die er mooi uit zien en alleen de beste natuurlijke ingrediënten bevatten.

Bijzonder is dat alle Katja drop en snoep vrij is van dierlijke gelatine én bijna allemaal 100% vegan zijn. Want ieder leven is waardevol. En dat smaakt gewoon beter!

Katja snoep op een hooiberg
Katja snoep dansen in de modder
Katja Biggetje

Katja doet het anders

Al in 1988 maakte Katja een einde aan de kunstmatige kleurstoffen. Voor alle fruitgums en drop gebruiken we uitsluitend vruchtenpulp, vruchtensap en kleurgevende fruit- en plantenconcentraten.

Sinds 2016 gebruiken we geen dierlijke gelatine meer. Zo geeft Katja een voorbeeld voor een groene toekomst. Door dierlijke gelatine te vermijden, besparen we ook nog 20% van onze uitstoot. Goed zijn voor mens, dier en milieu, dat voelt goed en smaakt nog beter.