Selecteer een pagina
Katja dierencampagne hooglander

katja zegt ja

 tegen dieren opvangboerderijen

 

Omdat elk leven waardevol is, is Katja’s nieuwe campagne de eerste die zich afspeelt op een dierenopvangboerderij. Hier worden dieren opgevangen die geen recht hebben om elders te leven. Zo worden er onder andere dieren opgevangen uit de bio-industrie en gered van het slachthuis.

De dierenacteurs uit onze campagne bestaan uitsluitend uit dieren die op een opvangboerderij bescherming en liefde hebben gevonden. En dat is wat deze opvangboerderijen en Katja verbindt: de liefde voor ieder leven.

Daarom vermijdt Katja sinds 2016 dierlijke gelatine en zeggen wij JA tegen ieder leven. Gek op dieren en toch genieten van een lekker snoepje? Dat is met Katja heel gemakkelijk!

Doneer en red een dier

 

Om ook daadwerkelijk iets te kunnen doen voor dieren, zijn wij partner van twee prachtige dierenopvangboerderijen: sanctuary het Wijland en Landgoed de Peerdegaerdt.

Op deze pagina lees je meer over hen én over de lieve dierenbewoners. Hebben zij je hart gestolen? Help dan mee en doe een donatie. Zo help jij deze en toekomstige geredde dieren een beter leven te geven.

Dit zijn de Roze Diva’s

Mijn naam is: Mary, Appa en Spikkel

Ik hoor bij het type dier: Varken

Ik woon op De Peerdegaerdt sinds: 2018

Mijn beste vrienden zijn: De andere 2 diva’s

Mijn ‘handelsmerk’ is:

Mary: mijn helderblauwe ogen, dat ik de kleinste diva ben en dat ik mijn vrolijke snoetje enthousiast de lucht in gooi als je mij roept.

Spikkel: mijn prachtige bonte looks; ik ben eigenlijk een Gevlekte Diva!

Appa: mijn hazelbruine ogen, dat ik een hapje uit mijn linkeroor heb en graag op mijn billen zit, net als mensen.

Ik ben dol op: Eten, relaxen en wroeten!

Mijn achtergrondverhaal:

Ons leven begon niet makkelijk. Met nog 20 andere varkens waren wij betrokken bij een cognitief- en gedragsonderzoek van een Nederlandse universiteit. Na het onderzoek zouden wij en onze lotgenootjes naar de slacht gaan. Gelukkig hebben verschillende partijen zich hard ingezet om dit te voorkomen en wisten zij ons te redden. Sinds 2018 wonen we op De Peerdegaerdt, waar we liefkozend de Roze Diva’s genoemd worden.

Dit is Juultje

Mijn naam is: Juultje

Ik hoor bij het type dier: Geit

Ik woon op het Wijland sinds: 1 september 2023

Mijn beste vriendin is: Saartje

Mijn ‘handelsmerk’ is: Mijn zachte vacht

Ik ben dol op: Klimmen en klauteren

Mijn achtergrondverhaal:

Ik ben geboren op een boerderij waar mensen geiten voor hun melk houden. Mijn moeder heb ik daarom maar heel even gezien en omdat ik heel klein was, zou ik ook vast geen goede geit worden voor de melk. Ze wilden mij daarom wegdoen, maar de boerin dacht daar anders over. Ze heeft mij met de fles grootgebracht. Zo hoopte ze dat ik alsnog groot genoeg zou worden en kon blijven, maar ik bleef een beetje klein. Net als mijn vriendin Saartje. Het zag er daarom niet best voor ons uit totdat iemand met een plan kwam en contact zocht met het Wijland. Een plek waar we samen oud kunnen worden en waar het niet uitmaakt of je een grote of kleine geit bent. Daar wonen we nu samen met Karel de geitenbok.

Dit is Sofia

Mijn naam is: Sofia

Ik hoor bij het type dier: Muildier

Ik woon op het Wijland sinds: Maart 2015

Mijn beste vriendin is: Tinus

Mijn ‘handelsmerk’ is: Mijn grote oren

Ik ben dol op: Rollen in het gras

Mijn achtergrondverhaal:

Ik ben op 5 april 2011 geboren in Frankrijk. Mijn moeder was een groot trekpaard en mijn vader een grote ezel. Met 1 jaar werd ik verkocht aan iemand in Italië en met 2 jaar naar iemand in Spanje. Ze waren daar niet heel aardig voor mij waardoor ik mensen steeds minder ging vertrouwen. Toen ik 3 was, werd ik door een paardenhandelaar uit Nederland meegenomen. Daar was het ook niet veel beter. Ik stond dagen achter elkaar in een donkere stal en werd ruw behandeld, net als de vele paarden die er ook stonden. Op een dag kwam er een man en een vrouw naar mij kijken. Ze gingen weer weg en daar werd ik wel heel verdrietig van. Ik dacht dat ik nooit uit die vreselijke stal weg zou komen. Gelukkig kwamen ze een week later weer terug. Ik hoorde de vrouw nog zeggen dat ze had moeten huilen toen ze mij daar had zien staan.  Ze besloten gelukkig om mij mee te nemen naar een plek waar ik lekker buiten kon lopen en waar ik nieuwe vrienden ontmoette. Ik leerde daar mijn grote vriend Tinus kennen en ik kreeg langzaam weer vertrouwen in de mens. Nu jaag ik soms achter de kippen en de kat aan of begin ik de dag met lekker lang rollen in het gras. Het leven op de sanctuary vind ik fantastisch.

Dit is Bertha

Mijn naam is: Bertha

Ik hoor bij het type dier: Kip

Ik woon op de Peerdegaerdt sinds: 2021

Mijn beste vriendin is: Skipper

Mijn ‘handelsmerk’ is:

Mijn roepnaam is Bertha, maar voluit noemen ze mij ook wel Bertha The No Feather Chicken, omdat ik geen staartveren meer heb. Maar ik ben niet jaloers op de andere kippen met een volle staart hoor, dit kenmerk maakt me uniek en herinnert iedereen aan mijn heldhaftigheid… Zie mijn achtergrondverhaal 😉

Ik ben dol op:

Eten en knuffelen! Op De Peerdegaerdt eten de mensen onze eitjes niet, dat mogen wij zelf doen en ik kan je vertellen; dat is smikkelen en heel gezond voor ons. Ook sta ik altijd paraat als vrijwilliger om de restjes van de mensen hun lunch weg te werken.

Mijn achtergrondverhaal:

Na mijn dienst als legkip zou ik eigenlijk naar de slacht gaan, want ze vonden mij niets meer waard toen ik niet zoveel eitjes meer kon leggen als voorheen. Gelukkig heeft stichting Red een Legkip dit weten te voorkomen. Zij hebben mij op De Peerdegaerdt gebracht, maar vervolgens werd ik hier aangevallen door een roofdier! Dat dier heeft dan wel mijn staart van me afgepakt, mijn leven ben ik niet van plan op te geven. Ik ben vastberaden om nog een hele poos lekker te genieten van mijn welverdiende vrijheid op de sanctuary. Inmiddels ben ik helemaal opgeknapt van zowel de aanval als de zware jaren als legkip, en ik scharrel nu heerlijk rond over het terrein.

Dit is Panda

Mijn naam is: Panda

Ik hoor bij het type dier: Kat

Ik woon op het Wijland sinds: Januari 2020

Mijn beste vriendin is: Albert

Mijn ‘handelsmerk’ is: Mijn zwart/witte tekening

Ik ben dol op: Liggen op de hooibalen

Mijn achtergrondverhaal:

Helaas weet ik niet precies wanneer ik geboren ben. Wel weet ik dat het ergens tussen de akkers en weilanden was en dat er geen mensen waren die voor mij en mijn broertjes en zusjes zorgde. Nadat mijn moeder vond dat we groot genoeg waren, werden we aan ons lot overgelaten. Ik weet vanaf dat moment niet meer wat er van mijn broertjes en zusjes terecht is gekomen. Zelf zwierf ik dagen achter elkaar over de akkers. Bij de boerderijen werd ik door honden en mensen weggejaagd tot ik in januari 2020 bij een boerderij aankwam waar ik een mevrouw tegenkwam. Ze gaf me wat te eten maar daar moest ik niets van hebben. Mensen waren wezens om bang voor te zijn, dus rende ik snel weg wanneer ik ze zag. Wanneer de mevrouw weg was, dan sloop ik langzaam naar het bakje met eten. Zo gingen veel dagen voorbij en langzaam, heel langzaam, leerde ik de mevrouw meer vertrouwen. Uiteindelijk besloot ik om van deze plek mijn thuis te maken. Ik leerde er paarden kennen, kippen, geiten, ganzen en varkens en ik ben inmiddels zo dol op mensen dat ik gezellig meeloop wanneer ze bezig zijn met de zorg voor alle andere dieren.

Dit is Johan

Mijn naam is: Johan

Ik hoor bij het type dier: Schaap

Ik woon op de Peerdegaerdt sinds: 2022

Mijn beste vriend is: Jayh het schaap

Mijn ‘handelsmerk’ is:

Net als Binkie en Bram ben ik een Texelaar, zoals ze ons ras noemen. Onze schapenkudde bestaat verder ook nog uit Ouessant schaapjes Goliath en Brutus, en mijn grote voskleurige vriend Jayh.

Ik ben dol op: Knuffelen, kroelen, kusjes geven en op avontuur gaan.

Mijn achtergrondverhaal:

Toen ik vanuit mijn vorige woonplaats op avontuur ging, raakte ik op een gegeven moment een beetje verdwaald. En alleen is ook maar alleen, dus toen ik mensen zag die hun hond aan het uitlaten waren, besloot ik maar gezellig met hun op te trekken.

Vervolgens was er niemand in de omgeving die zei mij te kennen of mij “opeiste”, dus gingen ze op zoek naar een nieuw onderkomen voor mij. Dat werd De Peerdegaerdt. En wat bof ik daarmee zeg! Er lopen hier namelijk dagelijks best wel wat mensen rond die mijn knuffels, kusjes en (nadrukkelijke) aanwezigheid erg kunnen waarderen, heel gezellig vind ik dat.

Ook mag ik graag nog op avontuur gaan in de uitgestrekte weides en de boomgaard. Soms, als ik het daar wel heb gezien, ga ik even lekker in mijn uppie dwalen over het landgoed. De mensen noemen dat hier “uitbreken”, maar kunnen er gelukkig wel om lachen.

Ik heb ze zelfs weleens horen zeggen dat mijn avontuurlijke mindset me wellicht heeft gered. Wij Texelse schapen worden in Nederland blijkbaar vooral gefokt en gehouden om geslacht te worden… Zo ook mijn jongere kudde- en rasgenootjes Binkie en Bram, die nu gelukkig ook veilig bij ons zijn.

Ja, wij hebben ons plekje wel gevonden op De Peerdegaerdt!

Dit zijn Elmo en Einstein

Onze namen zijn: Elmo en Einstein

Wij horen bij het type dier: Pekingeend

Wij zijn op de Peerdegaerdt sinds: 2017

Mijn beste vriend is:

Wij tweeën zijn onafscheidelijk, maar wij kunnen het ook heel goed vinden met de Indische loopeendjes en trekken dan ook meestal als groepje samen op.

Ons ‘handelsmerk’ is:

Ons gezellige gekwaak! Wij zijn altijd erg vrolijk en opgewekt.

Wij zijn dol op:

Modder, hoe viezer hoe beter! Gelukkig weten wij ook goed hoe we onszelf weer mooi schoon en wit krijgen.

Ons achtergrondverhaal:

In 2017 heeft stichting Animal Rights ons samen met 7 andere pekingeenden gered uit een eendenfokkerij in het midden van Nederland. Deze reddingsactie was hard nodig, want wij leefden onder heel verdrietige omstandigheden en veel van de eendjes waar wij mee samenwoonden hadden dringend medische hulp nodig.

Toen wij eenmaal op De Peerdegaerdt aankwamen, konden we onze ogen niet geloven. Zoveel groen, vrij kunnen rond waggelen in de frisse buitenlucht en op verkenning over het landgoed… Wij waren daarvoor namelijk nog nooit buiten geweest, maar leefden in een dichte stal. Ook hadden we hier voor het eerst toegang tot open water! We kunnen hier iedere dag heerlijk zwemmen en snebberen, gewoon helemaal eend zijn! Beter wordt het leven niet 😊

De mensen zeggen dat ze het hartverwarmend vinden om te zien hoe levenslustig, positief en vrolijk wij altijd zijn, ondanks de uitdagingen die onze gefokte eigenschappen met zich meebrengen. Wij pekingeenden groeien namelijk extreem snel, wat tot gezondheidsproblemen kan leiden. Onze gezondheid is op dit moment gelukkig goed, maar mochten we wel last krijgen van kwaaltjes, dan weten we dat er een heel team van betrokken verzorgers voor ons klaar staat.

Sanctuary het Wijland

sanctuary het wijland

Sanctuary het Wijland is een veilige haven voor dieren, een bewustwordingsoord voor mensen en een ontmoetingsplek voor dierenvrienden.

Op het Wijland leven geiten, ganzen, paarden, kippen, hanen, varkens, een poes en een muildier die dagelijks verzorgd worden. Deze voormalig ‘boerderij- of veehoudersdieren’ zijn bijvoorbeeld gered van het slachthuis en mogen hier rustig en in alle liefde wonen.

Vanuit de liefde voor ieder leven, steunt Katja het Wijland en haar lieve bewoners. Help jij ook mee?

De Peerdegaerdt

landgoed de peerdegaerdt

Landgoed, dierenopvang & zorgboerderij de Peerdegaerdt zet zich in voor een wereld waarin ieder wezen gekoesterd is. Op dit mooie Landgoed worden dieren opgevangen die nergens anders meer welkom zijn. Zij geven ze een liefdevol thuis en dragen zorg voor hun welzijn, dierzijn en voorspoed. Zo vind je hier Friese paarden, varkens, eenden, ganzen, kippen, hanen en schapen. 

Net als het team van De Peerdegaerdt houdt Katja van alle dieren. Daarom steunen wij deze magische plek met haar lieve bewoners. Help jij ook mee?

Zó smaakt vegan

 

Katja gunt iedereen af en toe een bewust verwenmomentje. Daarom maken we echt lekkere snoepjes, die er mooi uit zien en alleen de beste natuurlijke ingrediënten bevatten.

Bijzonder is dat alle Katja drop en snoep vrij is van dierlijke gelatine én bijna allemaal 100% vegan zijn. Want ieder leven is waardevol. En dat smaakt gewoon beter!

Katja snoep op een hooiberg
Katja snoep dansen in de modder
Katja Biggetje

Katja doet het anders

Al in 1988 maakte Katja een einde aan de kunstmatige kleurstoffen. Voor alle fruitgums en drop gebruiken we uitsluitend vruchtenpulp, vruchtensap en kleurgevende fruit- en plantenconcentraten.

Sinds 2016 gebruiken we geen dierlijke gelatine meer. Zo geeft Katja een voorbeeld voor een groene toekomst. Door dierlijke gelatine te vermijden, besparen we ook nog 20% van onze uitstoot. Goed zijn voor mens, dier en milieu, dat voelt goed en smaakt nog beter.