Heb je een vraag? Misschien is die al eerder gesteld en hebben wij je vraag hieronder al beantwoord. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Ingrediënten 

Nee, Katja snoepjes en dropjes bevatten geen kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Ook de fruitgums worden zonder kleurstoffen bereid en krijgen hun kleur door natuurlijke fruit- en plantenconcentraten.

Ja, bijna alle Katja snoepjes en dropjes zijn glutenvrij met uitzondering van de Zure Matjes, Zure Sticks en Oeries.
Wel willen we je er op wijzen dat er mogelijk sporen van tarwe in de Katja producten kunnen voorkomen. De reden hiervoor is dat het ingrediënt glucosestroop onder andere uit tarwe wordt bereid. Ze kunnen echter wel als glutenvrij worden beschouwd, omdat als er al resten van gluten in de producten zouden voorkomen, deze zeer gering zijn en altijd binnen de Europese norm "Codex Alimentarius" vallen, d.w.z. maximaal 20 mg gluten/kg product.

Katja heeft als eerste grote snoepfabrikant haar gehele assortiment gelatinevrij gemaakt. Op dit moment kun je nog enkele verpakkingen met (varkens)gelatine tegenkomen in de winkels, omdat de winkels eerst hun oude voorraad opmaken.  Het gaat dan om Dropharingen, Kattekoppen en Junglemix omdat dit de laatste recepturen zijn die we hebben aangepast. 

Alle gelatinevrije snoepjes en dropjes herken je aan het groene ‘I love veggie’ logo op de verpakking.

Bij de producten die een glanslaag bevatten (zie ingrediënt bijenwas op verpakking), wordt het glansmiddel verdund met alcohol. De alcohol die hiervoor gebruikt wordt is food grade alcohol, dat verkregen wordt door fermentatie van suikers (uit graan of melasse). De alcohol is een technische hulpstof en verdampt in het productieproces. In onze eindproducten zit dus geen alcohol.

De uiterste houdbaarheidsdatum staat vermeld op de achterzijde van elke Katja verpakking.
 

Suiker is niet persé (on)gezond voor je, maar we adviseren je wel met mate te snoepen en voldoende te bewegen. Voor de meest gestelde vragen over suiker en heldere antwoorden hierop, verwijzen wij graag naar Suikerfeiten.nl, van het Kenniscentrum suiker & voeding. 

Kwaliteit

Bij Katja besteden we veel aandacht aan de kwaliteit van al onze drop- en snoepproducten. Is er toch iets mis met het product of de verpakking? Stuur dan de verpakking met inhoud en je contactgegevens gratis naar:

Katja consumentenservice, antwoordnummer 5520, 7040 ZX 's-Heerenberg.

Verkrijgbaarheid

Nee, als consument kun je Katja alleen kopen in de winkels of webshops van derden. Er kan helaas niets bij ons direct besteld worden.

Dat klopt, deze soorten zijn helaas uit ons assortiment. Sallos Rfresh en Xtreme (met extra salmiak) verkopen we nog wel!

Berekoppen zijn helaas uit ons assortiment. Je vindt ze nog wel in onze Beestenfeest, samen met acht andere dierenkoppen. Ook kun je ze in sommige snoepwinkels, drogisterijen en marktkramen nog scheppen, maar hier hebben wij helaas geen adressen van.

Overige vragen

Katja krijgt dagelijks sponsorverzoeken en kan daarom helaas niet overal op ingaan. Sponsorverzoeken die zich richten op kinderen t/m 12 jaar, kunnen wij in ieder geval niet meer honoreren in verband met reclamecoderegels. 
 
Neem contact met ons op via het contactformulier, dan laten we je zo snel mogelijk weten of we iets voor je kunnen betekenen!
 

Helaas is dat niet mogelijk. Uit voedselveiligheidsoverwegingen worden er geen rondleidingen georganiseerd in de Katja fabriek. Zo kunnen we blijven werken aan de lekkerste snoepjes en dropjes van de beste kwaliteit.

Omdat Katja een marketing- en verkoopbedrijf is, hebben we geen eigen productie. Wel kunnen we je op verzoek doorverwijzen naar ons productiebedrijf Royal Fassin. Zoek je een marketing- of verkoopfunctie bij Katja, dan kun je het beste even contact met ons opnemen via het contactformulier, voor een open sollicitatie.