Top 5 van onze populairste snoepjes!

Gezien ons laatste blog werd het weer eens tijd voor iets nieuws. Wij zijn achter de schermen druk bezig met allerlei nieuwe ontwikkelingen. Zo is ons hele assortiment nu 100% Veggie. Iets waar wij als merk enorm trots op zijn. Daarnaast zijn wij druk bezig met het ontwikkelen van een ontzettend lekker nieuw snoepje. Op dit nieuwe snoepje moeten jullie helaas nog even wachten maar er is voor nu volop keuze uit onze lekkere andere snoepjes. Iedereen heeft natuurlijk wel zijn eigen favoriete snoepje maar welk Katja snoepje is nou het populairste in Nederland? Wij verklappen het aan je!

1. Apekoppen

Onze ondeugende Apekoppen met drop en bananensmaak zijn het populairste Katja snoepje. Dit overheerlijke zachte zoete snoepje is al jaren een grote favoriet in Nederland en echt onmisbaar in je snoeppot. De Apekoppen waren in 1995 het eerste snoepje waarbij een dropsmaak met fruit werd gecombineerd. Dit werd een enorm succes en is nog steeds ons populairste snoepje. Met de hoeveelheid Apekoppen die we jaarlijks eten in Nederland, kun je de route bedekken van Amsterdam tot diep in de Sahara!

Helemaal verslaafd aan onze Apekoppen? Probeer dan ook zeker onze Farm Mix voor andere overheerlijke drop-fruitcombinaties.

Katja Apekoppen

2. Yoghurt Gums

De nummer 2 was tot voor kort nog nummer 3. Waar eerder de Biggetjes op de tweede plek stonden zijn zij de laatste tijd voorbijgestreefd door de Yoghurt Gums. Heerlijk zachte gums met echte yoghurt en talloze frisse fruitsmaken. De Yoghurt Gums werden 45 jaar geleden geïntroduceerd en waren echt een innovatie omdat ze de eerste fruitgums waren in combinatie met yoghurt. Tot op de dag van vandaag lijken ze steeds populairder te worden. 

Katja Yoghurtgums

3. Biggetjes

De overheerlijke Biggetjes, nu dus voorbijgestreefd door de Yoghurt Gums, horen ook zeker thuis in de top 3. Zachte fruitgums van echt fruitsap, met oortjes van elke keer een andere fruitsmaak. Deze oortjes worden er vaak als eerste van af gesnoept. Een leuk weetje is dat de Biggetjes vanaf de introductie al werden gemaakt met natuurlijke kleurstoffen. Biggetjes waren de eerste dierensnoepjes van Katja en bestaan al 25 jaar. Wanneer je alle Biggetjes die we jaarlijks in Nederland eten op elkaar zou stapelen, kun je een toren maken helemaal tot het internationale ruimtestation ISS.

Helemaal gek op de Biggetjes? Proef dan ook onze Zoo Mix. Deze mix is afgeleid van de Biggetjes.

Katja Biggetje
4. Zure Matjes

Echte originele sour power. Daar vertrekt je gezicht even van. Eigenlijk zijn de Zure Matten door een technisch probleem ontstaan. De snoepmatten bleven namelijk aan elkaar plakken. Een slimme productontwikkelaar bedacht een strooisel van suiker om de matten van elkaar te scheiden, en een ander kwam met het idee om deze suiker een zuur smaakje te geven. Zo waren de eerste zure matten een feit. Tegenwoordig zijn zure snoepjes een grote trend. Ook onze Zure Matjes Mix doet het heel goed, samen met hun zure broertjes: Zure Sticks. De Zure Matjes en Zure Sticks worden geproduceerd in meterslange stroken die later opgeknipt worden in korte stukjes.

De allerlangste Zure Mat die we ooit maakten was maar liefst 2004 meter. Hiermee kwamen we in het Guinness Book of Records.

Katja zure matjes

5. Kokindjes

De Kokindjes zijn onze oudste dropjes in het assortiment. Met recht dus een klassieker te noemen. Rond, zacht en natuurlijk met de kenmerkende K. De Kokindjes zijn eigenlijk bij toeval ontstaan. Tot 1962 was alle drop namelijk hard, maar door een foutje kwamen de Kokindjes zacht uit de productie. Uiteindelijk vielen deze zachte dropjes zo in de smaak dat ze nu onmisbaar zijn in ons assortiment.

Wist je dat wereldwijd maar heel weinig mensen drop lekker vinden? Alleen in Noord-Duitsland, Scandinavië en Nederland eten we drop!

Katja Kokindjes

Ben jij het eens met deze top 5 of heb jij andere favorieten? Laat het ons weten!

  1. Katja,
    Geweldig dat nu de snoep van Katja—100% Veggie is !
    Dus geen gebruik mer van botten/beenderen in gelatine.
    Geniet van deze Veggie snoep en drop.
    Bedankt !! Vriendelijke groet—mw.f.zoutman.

Geef een reactie