arrow-left-lightarrow-leftarrow-right-lightarrow-rightarrow-thin-left arrow-thin-right browser-search cup heart indicator laptop layers layout-4boxes layout-sideleft mail-heart mail map-pin mixer mouse nav paintbucket pencil-ruler phone picture play video
Katja

1910 – Van vliegenvangers…

Het bedrijf Katja Fassin bestaat al sinds 1910. Destijds richtten Joseph Langenberg en Xaver Fassin het bedrijf op. Zij begonnen met het produceren van papieren vliegenvangers als typisch zomerproduct.

1930 – … naar drop!

1930 – … naar drop!

Om ook in de winter te kunnen blijven produceren, werd gestart met de productie van drop. Niet heel vreemd, want van beide producten is suikersiroop het hoofdbestanddeel. En in die tijd was drop vooral een product om in de winterse maanden de keelpijn en verkoudheid te bestrijden.

1950 – Jojo’s en Katjesdrop

In 1950 treden ook de twee zonen van Xaver Fassin toe tot het bedrijf. Helmut Fassin legt zich toe op de productie van persdrop, zoals jojo’s en dropveters. Zijn broer Klaus start de gietdropproductie met Katjesdrop. Ook de merken Rheila, Potters en Nicolientje zien het levenslicht. Nicolientje wordt later vervangen door het inmiddels al zeer bekende Katja.

1967 – Per ongeluk Kokindjes

1967 – Per ongeluk Kokindjes

Bij toeval ontstaan de Kokindjes. Vroeger was drop altijd hard, maar door een foutje kwamen de Kokindjes zacht uit de productie. En dat bleek hartstikke lekker! 🙂

1971 – Yoghurtgums

1971 – Yoghurtgums

Ook de Yoghurtgums waren in 1971 een innovatie, omdat het de eerste fruitgum was in combinatie met yoghurt.

1985 – Zure Matjes

1985 – Zure Matjes

Begin jaren tachtig worden voor het eerst fruitgums geëxtrudeerd (geperst) in de vorm van matjes en enkele jaren later in 1985 voorzien van zure suiker: de eerste originele Zure Matjes!

1990 – Natuurlijke kleurstoffen

In 1990 gaat Katja als eerste snoepfabrikant over op het gebruik van natuurlijke kleurstoffen, zoals fruit- en plantenconcentraten.

1995 – Apekoppen

1995 – Apekoppen

De Apekoppen zijn het eerste snoep in een combinatie van drop en schuim. Banaan blijkt een verrassend goede smaakcombinatie met drop! Apekoppen zijn nu ons meest verkochte snoepje.

2000 – Natuurlijke smaakstoffen

De kunstmatige aroma’s worden vervangen door natuurlijke smaakstoffen. Hiermee zorgt voor Katja voor een innovatie in snoepland!

2010 – 100 jaar Katja!

Katja Fassin viert haar 100 jarig jubileum en krijgt in 2010 het predicaat Koninklijk. Inmiddels heeft de 3e generatie Fassin’s het roer overgenomen.

2012 -2015 – Gelatinevrij

Katja begint aan de volgende innovatie in haar recepturen. Vanaf 2012 worden alle Katja producten gemaakt zonder dierlijke gelatine. Dit is moeilijker dan je denkt, en daarom heeft het wel wat jaren gekost om het gehele assortiment gelatinevrij te maken. In 2015 is bijna het gehele assortiment ‘veggie’!