Maak je eigen fruitcocktail

Deze hoge temperaturen vragen om een zomerse fruitcocktail! We vonden een heerlijk recept op basis van een coulis van passievrucht, aardbeien en framboos met bruiswater. Dit heb je nodig:

3 aardbeien
4 frambozen
1 passievrucht
fijne kristalsuiker (1/2 theelepel)
60 ml bruiswater

Begin met de coulis. Hiervoor stamp en meng je 3 aardbeien, 4 frambozen en nectar van 1 passievrucht in combinatie met een klein theelepeltje suiker. Hierna giet je de coulis met een zeefje uit in een mooi glas, tot je ongeveer 2 cm van je glas hebt gevuld. Roer met de bolle kant van het lepeltje in het zeefje om het vruchtensap er beter uit te zeven. Hierna schenk je geleidelijk je glas vol met bruiswater. Je zult zien dat je cocktail mooi kleurt in de kleuren van de passievrucht en de aardbei/framboos. Even kort roeren met een barlepel, en klaar! Serveer je cocktail met een stukje fruit op de rand, een blaadje munt of lekker met een paar yoghurtgums.

Liever een cocktail met alcohol? Maak dan de coulis op dezelfde manier en voeg een scheutje vodka toe. In plaats van bruiswater gebruik je vervolgens champagne om de rest van je glas te vullen.

Cheers!

bron: cocktailicious.nl

katja cocktail

Geef een reactie