Kokindjes snoepen we al 50 jaar

Het is dit jaar precies 50 jaar geleden dat de Kokindjes van Katja werden geïntroduceerd. En tot op de dag van vandaag zijn de traditionele zachte ronde dropjes een succes. Maar hoe begon het 50 jaar geleden eigenlijk?

Ko's Kindjes 
Drop was vroeger medicinaal en werd gegeten bij een zere keel, denk bijvoorbeeld aan salmiak pastilles. De drop was toen altijd hard. Door een foutje in onze fabriek in ’s-Heerenberg kwamen de dropjes op een dag zacht uit de productie. In eerste instantie werd de zachte drop meegegeven aan medewerker Ko, die altijd graag iets meenam voor zijn kinderen.  Toen zij enthousiast waren, werden de zachte dropjes -ook uit familiezuinigheid- toch op de markt gebracht. En dat bleek zo'n succes te zijn, dat Ko’s Kindjes vast werden opgenomen in het assortiment. De Kokindjes waren een feit: Rond, zacht en natuurlijk met de kenmerkende K als eerbetoon aan Ko. 

Katja Kokindjes

 

Voorloper zachte zoete drop
Toen de ontdekking van zachte drop eenmaal gedaan was, zijn er nog vele andere zachte dropproducten in de fabriek gemaakt, tot op de dag vandaag. Denk bijvoorbeeld aan de dropveters, de Dropharingen en de Apekoppen. Bovendien zorgden de Kokindjes ervoor dat drop uit de medicinale sfeer kwam en als snoep gegeten werd. Nederlanders werden echte dropeters, met zachte zoete drop als grootste smaak binnen drop. 

Thomas Fassin, 3e generatie in het familiebedrijf, vertelt je graag zijn Kokindjes-verhaal aan de hand van het familiefotoboek. Zie de video hierboven!

Een feestelijke nieuwe Kokindjes Mix

Kokindjes MIx van KatjaAl 50 jaar succesvol met Kokindjes, dat is reden voor een feestje! Daarom introduceren we een feestelijke Kokindjes MIX! De authentieke dropjes van toen gecombineerd met 3 frisse fruitsmaken van nu. Die moet je proeven!

Kokindjes Mix van Katja

 

 

 

Waar herinneren de Kokindjes jou aan?

  1. Mijn naam is ook Ko.
    Ik heb 3 “echte” Kokindjes waarvan de oudste ook dit jaar 50 wordt.
    Al die jaren zijn Kokindjes een van onze favoriete dropjes.
    En mijn “Kokleinkindjes” vinden ze ook heel lekker.

    1. Hallo Ko, wat ontzettend leuk om te lezen! Fijn dat jullie zo genieten van de Kokindjes. Hebben jullie ook de nieuwe Kokindjes Mix al geprobeerd?

Geef een reactie